Tinja


LD 1, RLD A, RLD F, RLD N, SE RALLYCH Ärteplättens Magica Vetra SE23662/2015
 
e: Black Zone’s Hiawatha of Iroquois
u: Ärteplättens Nova Capella
Född: 2015 – 03 – 13
Mankhöjd: 
49 cm
Vikt: 
19 kg
Färg: 
Blue merle, vit och tan (urijaro) m. ticking.
HD:
 B/C
ED: ua (0)
Ögon: UA 8 veckor + UA 21/10/2020
Bett: Alla tänder, korrekt bett
MyDogDNA test: Fri från (bland annat) HSF4, CMR1, cord1-PRA / crd4. Bärare av MDR1
Årets Aussie Resultat 2018
Allround:
 47:e plats av 96 (på endast två grenar)
Agility: 13:e plats av 27 (på endast 35 lopp)
Rallylydnad: 15:e plats av 83 (på endast 14 starter)

Årets Aussie Resultat 2017
Allround: 46:e plats av 89
Lydnad: 5:e plats av 53
Agility: 12:e plats av 32
Rallylydnad: 36:e plats av 71
Gk Exteriör
Årets Agilityhund på Danderyd-Täby Brukshundsklubb 2017
Klass 3 Agility
1 SM-Pinne 2018
LD1
Startklar för Lydnad klass 2
RLD N
RLD F
RLD A
RLD CH
Good på utställning
Distriktsmästare Agility Large-Lag 2020
Tinja är en fantastisk hund. Jag har aldrig varit med om en så klok, förstående och följsam hund. Det är nästan som att prata med en människa när jag pratar med henne. Det finns en eller tre anledningar till varför folk vill köpa henne från mig; hon är en säreget underbar hund.

Tinja vill göra rätt för sig och strävar alltid efter att göra saker med 120% energi och jävlar anamma. Har fått en del blåmärken av denna härligt intensiva toka. Tinja är snabb som vinden, smidig som en vessla och vet precis vad hon vill och hur hon ska få det. Det här är en hund som gärna bjuder på sig själv med gott om humor, men som även vet när det är allvar.

Jag har aldrig varit med om en enklare hund. Hon går lös överallt, har aldrig jagat vilt, jag kan kasta över henne till vem som helst för träning eller hundpassning utan några som helst problem. Hon finner sig i allt och tar livet med en klackspark. Rasmonter, rasparad, exempelhund, hon hänger på allt och älskar det.

Vi planerar en kull på Tinja 2021. Hon må ha en C-höft men är friskförklarad av flera veterinärer och fysioterapeuter, jag röntgade även om henne vid 3 års ålder och höfterna såg lika fina ut som innan. Jag ser inga direkta risker med en C-höft på så pass lätta och smidiga hundar, och är tämligen säker på att hon kommer ärva ner bättre höfter då hennes index är högre än rasmedel.

Efter hennes genetiska test via MyDogDNA har jag även fått reda på att hon har en högre genetisk variation än majoriteten av Australian Shepherds, vilket minskar risken för sjukdomar och andra problem som kommer med för låg genvariation.

Med kraft från WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: