Avelsfilosofi

Arrowtails har som mål att vara ett självklart val för de som söker sin nästa tävlingshund.

Målet jag har är att ta fram rastypiska, mentalt stabila och fysiskt sunda hundar. Hundar med stor leklust, bra tryck, mycket driv och ett rågat mått humor. Hundar utan rädslor och med stor nyfikenhet som aldrig tackar nej till en utmaning. Jag strävar efter att avla fram hundar som kan tävlas framgångsrikt i allt från bruks, agility och lydnad till nose work, viltspår och barmarksdrag. En bra aussie kan briljera i nästan vad som helst.

Australian Shepherd är en fantastiskt mångsidig ras som förtjänar att vi gör allt vi kan för att bevara och förbättra den. Därför kommer alla avelsdjuren vara noggrant utvalda och ingen parning kommer göras lättvindigt. Objektivitet och öppenhet är nyckeln till lyckad avel; alla älskar sina egna hundar lika mycket och vårt jobb är att kunna lägga undan känslorna och se hundarna som de faktiskt är. Alla styrkor och alla svagheter ska noteras och övervägas. Sedan är det även viktigt att kombinationen av hane och tik samt deras respektive släkt ska matcha.

Här hos Arrowtails kommer avelsdjuren;
Vara 3 år eller äldre vid avelsdebut
Ha HD-status A/B *
Ha ED-status 0
Ha känd mentalstatus (hantering 3-5, skott 1-2)
Godkänd Exteriörbeskrivning
Bevisat sin duglighet i arbete.*

Jag ser även gärna att hundarna är Korade.

** Att de bevisat sin duglighet kan vara allt från framgångar på tävlingsbanorna och fina titlar till att valla får hemma på gården. De ska helt enkelt ha bevisat att de kan fungera effektivt i arbete.

*** Undantag kan göras om hunden genom åtskilliga undersökningar bedöms som fullt frisk och utan spår av HD-problematik.

001

Webbplats drivs med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: