Nyheter

LYCKADE PARNINGAR – 25/04/2021

Även om löpet tog sin tid på sig att komma igång så tog det ingen tid alls för Riepu och Tinja att klicka. De fick tycke för varandra direkt och har fått till två fina parningar med hängning idag, och förhoppningsvis en till imorgon.

Tinja & Riepu

ÄNTLIGEN LÖP – 20/04/2021

Det tog sin lilla tid, men nu har äntligen löpet kommit igång! På fredag blir det ett andra progesteronprov, förhoppningsvis faller höglöpet in till helgen. Nu hoppas vi på en riktigt bra dejt med Riepu!


DNA-RESULTATEN HAR KOMMIT – 13/11/2020

Nu har Tinjas resultat kommit, och det är goda nyheter! Hon är helt fri från Cord1-PRA/crd4 vilket var det vi hoppades på, och endast bärare på MDR1, vilket hanen är fri från. Så nu håller vi tummarna om att gränserna öppnar till i vår!


ÖGONLYSNING, PASS & RABIESVACCINATION – 21/10/2020

Idag drog vi iväg till veterinären för att ögonlysa Tinja, skaffa pass och få rabiesvaccination. Hon fick mycket beröm av veterinären för hur enkel och medgörlig hon var, men så vet jag ju att jag har en fantastisk aussie.

Resultatet blev u.a på alla punkter, så vi ser fram emot vårens löp!


DEBUT I KLASS 2 LYDNAD! – 18/10/2020

Jag har aldrig sett mig som en tävlingsmänniska, med tanke på hur fruktansvärt nervös jag blir. Illamående, svettig och hjärtat går i 180. Det har blivit bättre med åren allt eftersom jag tävlat mer, men vad jag inte hade räknat med att jag skulle vara en sån sate till tävlingsmänniska. Jag vill vinna! Även när vi gick ut på vår allra första klass 2-tävling i lydnad så går jag där och hoppas på vinst.

Nåja, det förstör iallafall inget för mig, och 2:a är gott nog! Hade vi inte missat vittringen hade det nog blivit uppflyttningspoäng, men bättre lycka nästa gång. 2:a av 5 när alla fick andrapris är inte fy skam! Vi tar med oss ytterligare en 10:a på Helhetsintrycket samt domarens kommentarer om att vi gör det kul att döma klass 2 och att vi borde söka till Talanggruppen i Lydnad 😀


Första lydnadstävlingen på över ett år! – 03/10/2020

Till ljudet av jaktlagets skjutande i närheten så satte tävlingen igång; vår första på över ett år. Vi är egentligen klara i Klass 1, men passade på att tävla när en vän skulle köra Startklass; och det är ju alltid kul att tävla på hemmaklubben!

Tinja var en stjärna och landade inte bara ett förstapris, inte bara en förstaplats, utan kammade även ihop de högsta poängen vi någonsin fått, till jubel och applåder från klubbmedlemmarna. Hon är verkligen en ovanligt fantastisk hund, som väger upp mina brister som förare. Nu satsar vi på Klass 2!


Stockholmsmästerskap i Agility – 26/09/2020

Det blev Stockholmsmästerskap i spöregn, men Tinja är nu en nybakad Distriktsmästare i Large-Lag! 💪🌟 Laget DTBK’s Large and Proud gjorde debut ihop med endast tre hundar, men alla lopp nollades 🐾✨ Vi blev därmed även bästa lag över alla storleksklasser! Nu är vi helt slut efter en lång dag med agility och ska bädda ner oss i sängen.

Är så oerhört tacksam över min blåräv, som levererar trots att vi inte tävlat på jättelänge, och knappt tränat i sommarvärmen som varit. Men hon är ju min klippa!

DTBK’s Large And Proud; Myrra, Kessac & Tinja.

Spännande väntan! – 2020

Nu håller vi både tummar och tår för att kenneln får ett nytillskott nästa vår!


Med kraft från WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: